Onze trainers 2019-01-13T15:11:18+00:00

SIMON TAHAMATA

Na zijn actieve loopbaan als profvoetballer is Simon direct aan de slag gegaan als jeugdtrainer. Eerst deed hij dit bij Standard Luik, daarna bij Germinal Beerschot en AFC Ajax. In 2009 vertrok hij naar Saudi Arabië om daar techniektrainer te worden van Al-Ahli. Na vijf jaar keerde hij terug bij de jeugdopleiding van AFC Ajax, daar is hij nu als techniektrainer verantwoordelijk voor de gehele jeugdopleiding. In september 2015 heeft Tahamata zijn eigen academie opgezet, bij de Simon Tahamata Soccer Academy (afgekort als STSA) kunnen elke zondag talentvolle spelers terecht voor extra (techniek)trainingen op professioneel niveau. Tijdens zijn trainerscarrière heeft Tahamata onwijs veel grote talenten getraind, in de jeugdopleiding van Standard Luik, Germinal Beerschot en AFC Ajax. Veel spelers hebben het tot het nationale team van hun land gered en sommige spelers zijn nog steeds actief op het hoogste niveau. Enkele grote namen die Simon onder zijn hoede heeft gehad zijn onder andere Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Moussa Dembele, Jan Vertonghen en Justin Kluivert.

RICARDO HEMMEN

Ricardo heeft veel ervaring opgedaan binnen de voetbalwereld, eerst was hij alleen zelf actief als voetballer en later ook als jeugdtrainer. Hij is begonnen bij KFC in Koog aan de Zaan en heeft hier de jeugdopleiding doorlopen, Ricardo heeft in totaal zes jaar professioneel gespeeld in de jeugdopleiding van AZ en FC Volendam. Hier heeft hij mogen trainen onder trainers zoals Misha Salden, Gideon Dijks, Luc Nijholt, Joop Lensen en Saïd Ouaali. Ricardo heeft inmiddels zelf ook al ruim 10 jaar ervaring in het trainerschap en heeft zijn trainersdiploma’s TC III en TC II behaald bij de KNVB onder leiding van Aart Korenhoff en Franc Meijerman. Naast het trainerschap heeft hij veel ervaring opgedaan als Hoofd Jeugdopleiding bij KFC. Daarnaast is hij één seizoen lang dagelijks actief geweest bij de onderbouw (O11 en O12) van AFC Ajax. Hier werkte hij samen met top trainers zoals Simon Tahamata, Joost van Dam, Dennis de Haan en Marco van Galen. Zo ver als duidelijk is voetbal zijn passie en een groot deel van Ricardo’s leven. Zijn ambitie is om met STSA diverse voetbalactiviteiten te organiseren voor de jeugd waar hun individuele ontwikkeling centraal staat.

SEAL

Seal kwam voor het eerst in aanraking met voetbal door zijn oom en zijn voetbalclub; FC Pusparagam uit Leerdam. Als kleine jongen ging Seal mee naar toernooien van zijn oom. Zelf voetbalde hij bij Vriendenschaar, Culemborg 67 en Fortitudo om uiteindelijk terecht te komen bij 1e klasser VV Tricht. In 1978 ging Seal voor het eerst met zijn oom mee naar Ajax, in die tijd was oom Simon Tahamata nog speler van Ajax. Naast supporter is Seal ook 5 jaar voorzitter geweest van supportersvereniging AFCA. Het was een roerige periode, met de Cruijff revolutie maar ook vier kampioenschappen. Tijdens zijn voorzitterschap is er een historische stap gezet door een zetel voor de supporters in de bestuursraad van Ajax te bemachtigen. Binnen de Academy ligt de kracht van Seal vooral op het mentale vlak. Door de talenten te begeleiden en te motiveren. Het motto ‘Als karakter wint van talent, heeft talent geen karakter‘ is mede door Seal tot stand gekomen. Daarnaast onderhoudt Seal de gesprekken met ouders om de juiste weg uit te stippelen voor de toekomst. De achterliggende gedachte is dat elk kind zijn talent optimaal kan ontwikkelen en zijn dromen kan volgen.

RENALDO LANDBURG

Renaldo is een professionele loop- en coördinatie trainer gespecialiseerd in het voetbal. Naast zijn CIOS opleiding heeft hij diverse specialistische cursussen gevolgd op het gebied van looptechniek en coördinatie. De eerste jaren was Renaldo actief in het amateurvoetbal, dat Renaldo goed werk verrichte was ook de toenmalige Hoofd Jeugdopleiding van Ajax (Danny Blind) niet ontgaan. Samen met de toenmalige Technisch Directeur (Louis van Gaal) hebben ze Renaldo benaderd om te komen werken voor Ajax. Zijn verantwoordelijkheid was om spelers beter te maken op het gebied van looptechniek en coördinatie in de Ajax jeugdopleiding. Deze functie heeft Renaldo van 2004 t/m 2010 bekleed op De Toekomst, om daarna bij Al Ahli Academy in Saudi Arabië zijn loopbaan voort te zetten tot en met de zomer van 2014. Op dit moment is Renaldo werkzaam voor de Ajax Coaching Academy waarmee hij voor Ajax clinics en presentaties geeft in binnen en buitenland. Sinds 2016 is Renaldo werkzaam voor STSA, waar wij gebruik mogen maken van zijn ervaring en deskundigheid op het gebied van looptechniek en coördinatie.

OMAR TAHIYA

Omar Tahya is als jeugdvoetballer begonnen bij CVV Vriendenschaar en Fortitudo (tegenwoordig Focus’07). Op zijn 13e maakte Omar al zijn debuut in het 1e en speelde hij in het Nederlandse selectie team van Midden-Nederland. Dat bleef niet onopgemerkt bij de scouts en Omar heeft in die periode stage gelopen bij AFC Ajax, FC Utrecht en PSV. Uiteindelijk koos hij voor AFC Ajax en heeft daar in totaal 11 jaar gespeeld. Zijn laatste jaar als profvoetballer was tijdens seizoen 1996-1997 bij Go Ahead Eagles. Na een seizoen bij UVV in Utrecht heeft Omar zijn voetbalcarrière een andere wending gegeven door op het hoogste niveau in Nederland te gaan zaalvoetballen bij (FC Kawin Leerdam, FC Formido Vianen) Bunga Melati Tilburg. Door zijn goede prestaties bij zijn club werd Omar geselecteerd voor het nationale team en speelde hij 10 interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Na seizoenen bij Fortitudo en TEC heeft Omar zijn carrière afgesloten bij CVV Vriendenschaar. Als trainer maakte Omar ook zijn eerste stappen bij CVV Vriendenschaar en Focus’07. Sinds 2017 is Omar actief als trainer bij STSA, hier beleeft hij veel plezier en vreugde met alle trainers en is hij trots om samen te werken met oom Simon Tahamata.

RICHARD SOLLIE

Richard is begonnen met voetballen bij Go Ahead Kampen en heeft daar tot en met zijn 15e gespeeld. Tussentijds heeft Richard ook een langdurige stage gehad bij PEC Zwolle, maar is uiteindelijk na zijn stage bij VSCO uit Oosterwolde gaan voetballen. Na VSCO is hij bij IJVV IJsselmuiden in de 019 gekomen en doorgestroomd naar het 1e elftal. Helaas door zware blessures is Richard zich vanaf de senioren volledig op het trainerschap gaan richten. Inmiddels beschikt Richard over zijn TC III en TC II diploma’s. Als trainer is hij begonnen bij VSCO als techniektrainer van de onderbouw. Vervolgens heeft hij bij IJVV IJsselmuiden de O15 en O17 getraind. Ook heeft hij ervaring opgedaan bij het beloften elftal, en is hij assistent-trainer geweest bij het 1e elftal. Momenteel is hij hoofdtrainer van IJVV O13 en richt hij zich volledig op de Simon Tahamata Soccer Academy. Sinds de zomer van 2017 is Richard betrokken bij STSA, naar eigen zeggen vindt hij het heerlijk werken op de zondagochtend met de STSA talenten en hij hoopt dat we met deze Academy steeds verder doorgroeien om nog meer talent in Nederland verder te laten door ontwikkelen.

TIM VAN HORN

Een aantal jaar geleden is Tim begonnen met het opzetten van een nieuwe jeugdopleiding bij TOB in Amsterdam-Noord. Inmiddels hebben ze een aantal jeugdteams, waarbij Tim alle trainers ondersteund en begeleid. Zelf heeft hij ervaring opgedaan bij voetbalschool Balcontrole en bij de Talent Goals Academy. In de winter van 2017 is Tim werkzaam geweest in Brazilië om daar training te geven bij Laranja Mecânica. Deze academie is opgericht met als doel Braziliaanse talenten op jonge leeftijd te binden en deze dagelijks te trainen en te onderwijzen zodat ze op den duur de stap kunnen maken naar Europa. Sinds september 2017 is Tim betrokken bij STSA en hij geeft aan dat nog jaren te willen blijven doen. Als trainer vindt Tim de individuele ontwikkeling van spelers het belangrijkste. Hij gelooft erin dat spelers beter worden door zo veel mogelijk balcontacten te hebben. Het aannemen, spelen, kappen, draaien, passeren kan je in zijn ogen alleen optimaal verbeteren door iedere speler met een eigen bal dezelfde bewegingen steeds weer te laten herhalen. Pas als de basistechniek op een dusdanig niveau is kan je verder kijken naar andere dingen!