Academy

STSA is een voetbalacademie, waarmee wij extra trainingen aanbieden op zondagochtend, voor de beste jeugdvoetballers vanaf 9 jaar. De Academy training sessies vinden plaats op het trainingsveld naast de Johan Cruijff ArenA. Alle trainingen staan onder leiding van Simon Tahamata en hierbij wordt hij geassisteerd door trainers met een gecertificeerd KNVB diploma en/of met ervaring binnen jeugdopleidingen van BVO’s. Wij richten ons op talenten uit de onderbouw en middenbouw, die de ambitie hebben om op een hoger niveau actief te zijn. Deelname is alleen mogelijk op uitnodiging of via een proeftraining.

Onze doelstelling is om de talenten hun eigen doelen te laten behalen. Elke speler van de Academy heeft bepaalde ambities en wij reiken hen de middelen aan, waardoor zij die ambities waar kunnen maken. Om deze ambities waar te kunnen maken, zullen de spelers veel aan hun individuele ontwikkeling moeten werken. Dit kunnen zowel voetbaltechnische als mentaal of fysieke aandachtspunten zijn.

GEÏNSPIREERD DOOR DE AJAX FILOSOFIE

De STSA is geïnspireerd door de Ajax filosofie en wij leiden op volgens deze visie. Dit komt natuurlijk voort vanuit Simon Tahamata en zijn ervaring als speler en als techniektrainer binnen de jeugdopleiding van Ajax. De Ajax filosofie en de visie van Tahamata hebben wij samengevoegd tot een uniek concept waar nu al onze talenten de vruchten van plukken. Een voorbeeld hiervan is dat wij spelers een individueel ontwikkelingsplan aanbieden. Onze specifieke trainingen dragen bij aan de ontwikkeling van de speler en zorgen ervoor dat de speler het beste uit zichzelf naar boven haalt. Ook zien we op deze manier of de speler progressie heeft gemaakt en op welke punten wij hen nog intensiever kunnen trainen. De techniektrainingen zijn een belangrijk onderdeel van de voetbalacademie, maar wij werken met specifieke oefeningen gericht op het individu. Wij noemen dat ‘trainen op maat’.

Keeperstraining

Zins 2019 zijn wij gestart met Keeper trainingen. De trainingen worden verzorgd door Dennis Looij en Gerard van Uden beide gediplomeerde keeperstrainers. De trainingen zijn uiterst intensief en er worden specifieke trainingen gegeven op gebied van:

  • Uithoudingsvermogen.
  • Explosiviteit.
  • Coördinatie.
  • Basistechniek.
  • Sprongkracht.
  • Sturing aan spelers ( denkend aan de verdedigers ).
  • Mentale weerbaarheid.
  • Persoonlijke aandacht voor verbeterpunten (hoe sta ik in het doel, beweeg ik mee etc.).
  • Aanvallend keepen.

Een keeper verdient een goede opleiding en STSA bied hiervoor een compleet aanbod. Alle aspecten die een keeper nodig heeft komen ruimschoots aan bod. De techniek van het “aanvallend keepen “ worden tijdens de trainingen verder uit gebouwd. Dit vereist een specifieke, fysieke en tactisch manier van keepen.

Tevens zal er worden gekeken naar persoonlijke aandachtspunten en hoe we dit verder kunnen ontwikkelen o.a. door middel van één op één trainingen.

Bovendien zullen er meerdere evaluatiemomenten tijdens de blokken plaatsvinden m.b.t. de ontwikkeling van de keeper. Het slagingspercentage van de keeper bij STSA naar een BVO is 70%.

Ook voor de keepers geldt dat het op invitatie is of via een proeftraining om deel te kunnen nemen aan de STSA Soccer / keepers Academy.

TRAINEN OP EEN UNIEKE LOCATIE

De trainingen van STSA vinden plaats op het trainingsveld van AFC Ajax, De Toekomst. Op een steenworp afstand van de Johan Cruijff ArenA. Naast dat dit complex op een unieke locatie ligt,  heeft het veld ook historische waarde. Grote namen uit de geschiedenis van Ajax op dit veld getraind. Onder andere spelers als Edwin van der Sar, Marc Overmars, Jari Litmanen, Frank & Ronald de Boer, Wesley Sneijder, Rafael van de Vaart, Luis Suarez, Hakim Ziyech, Frenkie de Jong, Mathijs de Ligt en Donny van de Beek hebben vele trainingsuren gemaakt op dit veld. Hopelijk kunnen we over een aantal jaar grote talenten aan dit mooie rijtje toevoegen, die momenteel wekelijks met Simon op het veld staan.

Wij trainen op zondagen van 09.30 tot 11.30 uur op de Toekomst.

SPEERPUNTEN

Het verbeteren van de basistechniek, één-tegen-één situaties, het aanvallen van de ruimtes en het passeren en domineren van de tegenstander zijn aspecten die veel voorkomen in onze trainingen.

• Professionele trainingen onder leiding van Simon Tahamata
• Een eigen ontwikkelingsplan met jouw verbeterpunten
• Metingen voor snelheid, coördinatie en looptechniek
• Trainen op een unieke locatie naast de Johan Cruijff ArenA
• Plezier en individuele ontwikkeling staat voorop

Een betere voetballer worden met een lach op jouw gezicht.
Dát is STSA!

Meld je hier aan voor de STSA Academy proeftraining in Amsterdam