Onze filosofie

Bij STSA krijgt elke deelnemer een individueel ontwikkelingsplan waar de trainers samen met de speler werkt aan zijn individuele ontwikkeling. De eerste training is voor een nieuwe speler een eerste kennismaking met de trainers en andere spelers. Veel spelers moeten ook even wennen aan het feit dat ze op het veld staan met Simon Tahamata, nota bene naast het Ajax stadion. Op de tweede training vinden al direct allerlei testen plaats, zo worden de spelers onder leiding van onze loop- en coördinatie trainer getest op allerlei fysieke aspecten. Aan het eind van het blok worden dezelfde testen weer afgenomen om te bekijken of de speler zich heeft ontwikkeld op dezelfde aspecten als op de 2e training. Tijdens het blok houden de trainers de individuele ontwikkeling van elke speler bij op basis van de volgende punten:

• Snelheid
• Explosiviteit
• Wendbaarheid
• Coördinatie
• Basistechniek
• Creativiteit

KLEINE GROEPEN

Werken in kleine groepen is cruciaal om de individuele ontwikkeling van de spelers in de gaten te houden. Waar we in 2014 begonnen met drie trainers hebben we in 2017 onze trainersstaf uitgebreid met wekelijks minimaal 6 á 7 waardige trainers. Dit biedt ons de mogelijkheid om te werken in kleine aantallen waar veel herhalingen en veel balcontacten naar voorkomen. Tegelijkertijd is het voor Simon, of voor één van de andere trainers, makkelijk om een speler individuele aandacht te geven. Bij STSA hebben we de ideale situatie gecreëerd voor de snelste individuele ontwikkeling.

TRAINEN OP MAAT

Tijdens trainingen van STSA krijgt de speler handvaten en tips om zijn verbeterpunten te ontwikkelen en zijn sterke punten te specialiseren.
Door het individueel ontwikkelingsplan zien we of de speler progressie heeft gemaakt en op welke punten wij hen nog intensiever kunnen trainen. De techniektrainingen zijn een belangrijk onderdeel van de voetbalacademie, maar hier binnen werken wij met specifieke oefeningen gericht op het individu. Wij noemen dat ‘trainen op maat’.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Trainen op maat in kleine groepen met een eigen ontwikkelingsplan ten behoeve van de individuele ontwikkeling van de speler, dat is de Simon Tahamata Soccer Academy. Door bovenstaande aspecten zijn wij in staat om persoonlijke begeleiding te bieden aan elke speler. Bij STSA gaat dit verder dan alleen trainen op zondagochtend, wij geven de spelers tips en oefeningen mee om thuis de hele week mee aan de slag te gaan. Daarnaast helpen en adviseren wij onze spelers in hun keuzes op het gebied van voetbal. Tot slot proberen wij af en toe wedstrijden te gaan kijken zodat wij ook kunnen zien of de spelers in staat zijn het toe te passen in de wedstrijd.