Gerard van Uden

Gerard is op 8-jarige leeftijd begonnen bij v.v. Fortitudo en heeft daar tot zijn 30e gespeeld. Hij is begonnen als voetballer, echter trok het keepen veel meer zijn aandacht en zo is hij vanaf zijn 10e jaar gaan keepen. Na het doorlopen van alle jeugdelftallen heeft hij 6 jaar in het 1e elftal van Fortitudo gespeeld. Na deze periode heeft hij de stap gemaakt naar v.v. Velox in Utrecht, om daar nog eens 2 jaar onder de lat te staan in het 1e elftal. Om af te bouwen is het zaalvoetbal op Gerard zijn pad gekomen en heeft hij 5 jaar op doel gestaan bij zaalvoetbal vereniging Bintang Muda. Tijdens zijn werk als beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine heeft hij ook bij de nationale selectie van Defensie gespeeld.

In 2012 is hij begonnen als keeperstrainer bij v.v. Focus 07 en v.v. BZS. Verantwoordelijk voor de training van de selectiekeepers en de oudste selectiekeepers jeugd. Vanaf 2016 heeft hij alle jeugd selectiekeepers getraind. In 2017 heeft hij de cursus Pro Goal keeperstrainer gevolgd en is aan het werk gegaan bij PEAK Elite keeperschool.

Tot het moment kwam dat hij bij Simon Tahamata Soccer Academy aan de slag kon begin 2019. Vanaf dat moment is hij te vinden op het veld als keeperstrainer van STSA. Het is een mooie uitdaging om keepers met potentie op een nog hoger niveau te krijgen. En daarbij staat de slogan voorop van de Simon Tahamata Soccer Academy:

“ ALS KARAKTER WINT VAN TALENT, HEEFT TALENT GEEN KARAKTER “

Aanleg hebben voor het keepersvak is 1, maar nog belangrijker is inzet en ambitie. En daar probeert hij de jongens bij te helpen. Het totaalplaatje is voor Gerard de uitdaging om dat te kunnen realiseren bij de keepers.